- Genel Bilgiler
- Gezi Rotası
- Fiyata Dahil Olanlar
- Fiyata Dahil Olmayanlar
- Galeri
- Yorumlar
- Geziye Katıl
- S.S.S
Yiğitbaşı Köyü yakınlarında başlayacak olan yürüyüşümüz Türkiye-Bulgaristan sınırında bulunan Rezve Deresi üzerinde bulunan tarihi Volçan Köprüsünü keşif ile devam edecektir.
Parkur: Volçan Köprüsü
Görülecek Yerler: Volçan Köprüsü, Mutlu Dere (Rezve)
Parkur Uzunluğu: 10 Km
İrtifa: Ortalama 550 m
Parkur Zorluğu: Orta Zorlukta
Yol Yapısı: Toprak Yollar, Orman Yolları, Orman içi Patikalar, dere kenarı patikalar
Yürüyüşlerimizde, birtakım zorluklarla birlikte, sık arazi dokusuyla, yağmur-çamurla karşılaşmak mümkündür. Mesafelerde bazı değişkenlikler olabileceğini unutmayalım.
VOLÇAN KÖPRÜSÜ
Kesme taş ile 3 kemerli olarak yapılmış köprünün günümüzde sadece tek kemeri sağlamdır. Kuzeybatı, güneydoğu istikametindedir. Güneydoğu tarafı Türkiye kısmındaki kemer ayaktadır. Diğer kısım çökmüş, taşları etrafta dağınık durumdadır. Köprünün sağlam olan kısımlarını incelediğimizde 5 m eninde, orta kemer açıklığının yaklaşık 10 m, kenar kemerlerin de yaklaşık 7 m açıklıkta olduğu görülmektedir. Yıkılmış olan kemerlerin ayakları görülebilmektedir.
Küçük sırt çantası: Gezi esnasında kişisel eşyalarınızı ve malzemelerinizi koyabileceğiniz sırtınızla uyumlu 20-30lt lik bir çanta işinizi görecektir.
Ayakkabı: Gezimizin büyük bir bölümü doğada geçeceği için doğa şartlarına uyumlu, sağlam, su geçirmez bir ayakkabı tercih etmeniz sizin yürüyüş esnasında rahat etmenizi sağlayacaktır. Özellikle doğa şartlarına uyumlu ayak bileğinizi saracak botları tercih etmenizi öneririz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü içeren turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda paçalarınız temiz kalır.
Yağmurluk: Nereye giderseniz gidin yağmur yağabilir. Su geçirmez mont/ceket veya en pratik çözün panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü içeren turlarda getirebilirsiniz.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka bulundurun.
Üst: Sizi rüzgardan ve soğuktan koruyacak bir polar veya rüzgarlık işinizi görecektir. Mevsime göre mont bulundurunuz.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih etmelisiniz. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz.
İçlik: Eğer havanın soğuk olacağından eminseniz termal içliklerinizi giymelisiniz. Hem soğuktan koruyacaktır hem de terinizi dışarıya atmanızı sağlayarak kuru kalmanıza yardımcı olur.
Yiyecek Ve İçecek: Yanınıza yaklaşık 1 lt’lik bir su almayı unutmayın. Gezilerimizde her ne kadar öğle yemeği verilse de yanınıza atıştırmalık ve sizi zinde tutacak yiyecekler alabilirsiniz. Ceviz, fındık, çikolata v.s.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen kendinize küçük bir ilkyardım çantası hazırlayın ve sürekli kullandığınız ilaçları bulundurun.
Kişisel: Sizin için önemli olan ve ihtiyaç duyabileceğiniz kişisel eşyalarınızı yanınıza almayı unutmayınız.
Hiçbir detay bulunamadı.
Gezi Programı
Yola Çıkış
Tarih : 22 Aralık 2019
Zaman : 08:30
Yola Çıkış
Kişi sayısına göre aracımız ve kalkış güzergahlarımız hakkında bilgi verilecektirKahvaltı
Tarih : 22 Aralık 2019
Zaman : 09:30
Kahvaltı
Duruma göre yolda çorba veya pastanede kahvaltı yapılacaktır.Yürüyüş Başlangıcı
Tarih : 22 Aralık 2019
Zaman : 11:00
Yürüyüş Başlangıcı
Kısa Molalar
Tarih : 22 Aralık 2019
Zaman : 13:00
Kısa Molalar
Yürüyüş esnasında kısa molalar verilecektir. Bu molalarda kahve, atıştırmalık yemek ve fotoğraf çekimleri ihtiyaçlar için durulacaktır.Yemek
Tarih : 22 Aralık 2019
Zaman : 15:00
Yemek
Ana yemeğimiz Volçan Köprüsü çevresinde veya aracımıza yakın bir yerde yenilecektir. Yemek bilgisi ayrıntılı olarak grupta paylaşılacaktır.Dönüş
Tarih : 22 Aralık 2019
Zaman : 17:00
Dönüş
En geç 17:00-18:00 gibi dönüş yoluna geçilecektir.- Yakıt
- Yemek
- Ekstra İhtiyaçlar
Ayrıntı Bulunamadı
Henüz hiç yorum yapılmamış.